
Dekorativni i slojeviti kolač sa makom, kakaom i orasima – odličan izbor za posebne prigode.
Sastojci:
- Za 3 kore:
- 6 jaja
- 3 čaše kisele pavlake
- 18 žlica brašna
- 1½ praška za pecivo
- 18 žlica šećera
- 6 žlica mljevenog maka
- 6 žlica kakaa
- 6 žlica mlijeka
- 6 žlica mljevenih oraha
Za kremu: - 150 g Gussnela (instant puding)
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 800 ml mlijeka
- 250 g margarina (aroma vanilije)
Priprema:
- Za mak koru: umutite 2 jaja sa 6 žlica šećera, dodajte čašu kisele pavlake, 6 žlica brašna sa ½ praška za pecivo, i 6 žlica mljevenog maka. Pecite 10 minuta na 180 °C (pleh ~32×20 cm).
- Za kaka koru: isto kao gore, ali umjesto maka dodajte 6 žlica kakaa i 6 žlica mlijeka. Pecite 10 minuta na 180 °C.
- Za orah koru: opet isto, ali umjesto maka dodajte 6 žlica mljevenih oraha. Pecite 10 minuta na 180 °C.
- Za kremu: zagrijte mlijeko, dodajte razmućeni Gussnel sa šećerom i vanilin šećerom, kuhajte dok se ne zgusne, zatim ohladite i umiješajte margarin.
- Slaganje: mak kora – fil – kaka kora – fil – orah kora. Gornju koru tanko premažite kremom i pospite mljevenim orasima. Ostavite da odstoji dan ranije za bolji okus.
