Prugasti kolač


Dekorativni i slojeviti kolač sa makom, kakaom i orasima – odličan izbor za posebne prigode.

Sastojci:

  • Za 3 kore:
  • 6 jaja
  • 3 čaše kisele pavlake
  • 18 žlica brašna
  • 1½ praška za pecivo
  • 18 žlica šećera
  • 6 žlica mljevenog maka
  • 6 žlica kakaa
  • 6 žlica mlijeka
  • 6 žlica mljevenih oraha
    Za kremu:
  • 150 g Gussnela (instant puding)
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 800 ml mlijeka
  • 250 g margarina (aroma vanilije)

Priprema:

  1. Za mak koru: umutite 2 jaja sa 6 žlica šećera, dodajte čašu kisele pavlake, 6 žlica brašna sa ½ praška za pecivo, i 6 žlica mljevenog maka. Pecite 10 minuta na 180 °C (pleh ~32×20 cm).
  2. Za kaka koru: isto kao gore, ali umjesto maka dodajte 6 žlica kakaa i 6 žlica mlijeka. Pecite 10 minuta na 180 °C.
  3. Za orah koru: opet isto, ali umjesto maka dodajte 6 žlica mljevenih oraha. Pecite 10 minuta na 180 °C.
  4. Za kremu: zagrijte mlijeko, dodajte razmućeni Gussnel sa šećerom i vanilin šećerom, kuhajte dok se ne zgusne, zatim ohladite i umiješajte margarin.
  5. Slaganje: mak kora – fil – kaka kora – fil – orah kora. Gornju koru tanko premažite kremom i pospite mljevenim orasima. Ostavite da odstoji dan ranije za bolji okus.