Mokri kolač


Jednostavan, jeftin i brz kolač, sa sočnim biskvitom i preljevom koji ga čini posebnim.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 13 žlica šećera
  • 13 žlica ulja
  • 13 žlica mlijeka
  • 13 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • ½ l mlijeka za preljev
  • 20 dag šećera za preljev

Priprema:

  1. Izmiksajte jaja, šećer, ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Izlijte u tepsiju (npr. 25×20 cm) i pecite na 200 °C oko 25 minuta.
  2. U međuvremenu zakuhajte ½ litre mlijeka sa 20 dag šećera.
  3. Vrući biskvit odmah nakon pečenja prelijte tim mlijekom da kolac upije tekućinu.
  4. Po želji dodajte šlag, ali nije nužno.
  5. Ohladite i poslužite.