
Tradicionalni dizani kolač za ljubitelje rogača – pretvara jednostavne sastojke u bogat okus.
Sastojci:
- Tijesto:
- 55 dag oštrog brašna
- 6 dag šećera
- 2 dag svježeg kvasca
- 2 dl mlijeka
- 1 dl ulja
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- malo soli
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- limunova korica
Nadjev: - 35 dag rogača
- 20 dag šećera
- 4 dl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- limunova korica
- 6 žlica ulja
- 2 jabuke
Priprema:
- S malo mlijeka i šećera razmrvite kvasac i pustite da se digne, zatim dodajte ostale sastojke i umijesite tijesto. Ostavite da naraste.
- Za nadjev: mljeveni rogač, šećer i vanilin šećer pomiješajte, prelijte kipućim mlijekom, dodajte limunovu koricu, ulje i naribane jabuke.
- Tijesto podijelite u dva dijela, razvaljajte svaki u pravokutnik, namažite nadjevom i zarolajte.
- Stavite u lim za pečenje i ostavite još 10 minuta da odstoji, zatim pecite na 200 °C oko 50 minuta.
- Ohladite malo, narežite i poslužite.
