Kolač s rogačem


Tradicionalni dizani kolač za ljubitelje rogača – pretvara jednostavne sastojke u bogat okus.

Sastojci:

  • Tijesto:
  • 55 dag oštrog brašna
  • 6 dag šećera
  • 2 dag svježeg kvasca
  • 2 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • limunova korica
    Nadjev:
  • 35 dag rogača
  • 20 dag šećera
  • 4 dl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • limunova korica
  • 6 žlica ulja
  • 2 jabuke

Priprema:

  1. S malo mlijeka i šećera razmrvite kvasac i pustite da se digne, zatim dodajte ostale sastojke i umijesite tijesto. Ostavite da naraste.
  2. Za nadjev: mljeveni rogač, šećer i vanilin šećer pomiješajte, prelijte kipućim mlijekom, dodajte limunovu koricu, ulje i naribane jabuke.
  3. Tijesto podijelite u dva dijela, razvaljajte svaki u pravokutnik, namažite nadjevom i zarolajte.
  4. Stavite u lim za pečenje i ostavite još 10 minuta da odstoji, zatim pecite na 200 °C oko 50 minuta.
  5. Ohladite malo, narežite i poslužite.