
Jednostavna, a izdašna torta – čokoladna krema i dvije kore dijele se na četiri sloja; svi koji su je probali traže još komad.
Sastojci:
- Biskvit: 3 jaja, 4 žlice šećera, 5 žlica mljevenih oraha, 2 žlice brašna, malo praška za pecivo
- Krema: 250 g maslaca, 250 g šećera, 250 g tamne čokolade, 3 cijela jaja, 1 l slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
- Ispeći 2 kore. Kad se ohlade, svaku presjeći na pola da se dobije ukupno 4 kore.
- Za kremu: Maslac i šećer izmiksati, dodati čokoladu izlomljenu i 3 umućena jaja. Miješati dok smjesa ne postane gusta.
- Vrućom kremom filovati hladne kore.
- Nakon složenih slojeva, tortu obložiti umućenim šlagom.
- Po želji dodatno ukrasiti i poslužiti.
