Punjenih šampinjoni sa sirom i začinskim biljem


Sočni šampinjoni punjeni kremastim sirom, češnjakom i začinskim travama – toplo, mirisno predjelo koje oduševljava svakim zalogajem. Savršeni su i kao party zalogaj ili dodatak mesu.

Sastojci:

  • 12 većih šampinjona
  • 100 g krem sira (ili svježeg sira)
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • svježi peršin, sol i papar
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

  1. Očisti šampinjone i pažljivo izvadi stapke.
  2. Stapke sitno nasjeckaj i pomiješaj s krem sirom, parmezanom, češnjakom i peršinom.
  3. Punjenjem napuni klobuke, složi ih u lim i pokapaj maslinovim uljem.
  4. Peci 15 minuta na 190 °C, dok ne porumene.
  5. Posluži tople uz svježi kruh ili salatu od rikole.