Mini pite s feta sirom i špinatom


Hrskave, zlatne pitice punjene aromatičnim špinatom i feta sirom — savršeno toplo predjelo ili finger food za goste. Kombinacija kremastog sira i blago gorkastog špinata stvara savršen balans okusa.

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 250 g svježeg špinata
  • 150 g feta sira
  • 1 jaje
  • 1 režanj češnjaka
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • 1 žumanjak za premazivanje

Priprema:

  1. Na malo ulja kratko propirjaj špinat i sitno nasjeckani češnjak, samo dok ne uvene.
  2. U zdjeli pomiješaj ohlađeni špinat, feta sir i jaje, te začini po ukusu.
  3. Lisnato tijesto razvaljaj i izreži na kvadrate. Na svaki stavi žlicu nadjeva i preklopi.
  4. Rubove pritisni vilicom, premaži žumanjkom i peci 20 minuta na 200 °C dok ne porumene.
  5. Posluži tople uz jogurt ili tzatziki umak.