
Mirisna, svježa i rustikalna juha koja savršeno spaja prirodnu slatkoću pečenih rajčica s aromom svježeg bosiljka. Odlična je i topla i hladna, kao lagano ljetno predjelo ili kao umirujući obrok uz tostirani kruh.
Sastojci:
- 1 kg zrelih rajčica
- 1 crveni luk
- 3 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 ml povrtnog temeljca
- šaka svježeg bosiljka
- sol, papar, prstohvat šećera
Priprema:
- Rajčice prereži na pola, složi u lim za pečenje zajedno s lukom i češnjakom. Pokapaj maslinovim uljem, posoli i peci 30 minuta na 200 °C.
- Pečeno povrće prebaci u lonac, dodaj temeljac i kuhaj 10 minuta.
- Dodaj svježi bosiljak i izmiksaj sve u kremastu juhu.
- Po želji dodaj malo vrhnja za puniji okus.
- Posluži s kapi maslinovog ulja i listićem bosiljka.

