Juha od tikvica


Lagano i osvježavajuće jelo – krem juha od tikvica, savršena kao prvi tanjur ili lagana večera.

Sastojci:

  • 600 g tikvica
  • 300 g krumpira
  • 80 g luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1,5 l vode
  • 2 žlice maslaca
  • 2-3 žlice limunova soka
  • 1 žlica Vegete (ili po ukusu)

Priprema:

  1. Na maslacu popržite nasjeckani luk, zatim dodajte narezane tikvice i kratko propirjajte.
  2. Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte protisnuti češnjak, zatim usitnite sve štapnim mikserom.
  4. Dodajte ostatak vode, vrhnje za kuhanje i limunov sok, kratko prokuhajte.
  5. Poslužite toplo, po želji uz mozzarellu narezanu na kockice.